Afbetaling – læs alt om afbetaling her

afbetaling

Der findes mange muligheder for at finansiere et køb. Du kan betale kontant ved kasse ét, du kan låne pengene eller du kan vælge at afbetale købet. Afbetaling findes i mange brancher og i mange varianter, hvorfor du – med garanti – også har købt noget på afbetaling før i tiden.

I dag kan langt de fleste skrive under på, at de har prøvet at købe noget på afbetaling, da det faktisk er noget, der bliver mere og mere normalt. Det er dog særligt i takt med, at konkurrencen på dette punkt stiger.

Flere og flere vælger at købe produkter og ydelser på afbetaling. Det er fuldt forståeligt, da det giver mulighed for at købe dyre ting, som man længe har drømt om. Hvis du gerne vil købe et produkt, men ikke har mulighed for at betale det fulde beløb, så er der heldigvis flere og flere aktører, der er begyndt at tilbyde muligheden for at afbetale ordrebeløbet.

Du skal typisk betale en lille udbetaling, mens resten af det samlede ordrebeløb skal betales i rater, der typisk falder hver måned.

Hvor lang tid, du skal afbetale over, kommer helt an på det sted, du vælger at købe dine vare og den aftale, du har indgået med sælger. Du skal dog være klar over, at det er meget normalt, at der pålægges renter på det beløb, du skal betale af.

Det betyder også, at det i sidste ende vil blive en tand dyrere for dig at betale af i stedet for blot at betale det fulde beløb med det samme. Det ændrer dog bestemt ikke på, at det er en fordelagtig mulighed i rigtig mange forskellige sammenhænge.

Et eksempel på, hvordan afbetaling kan fungere

Hvis du eksempelvis har et ønske om, at ville bruge 5.000 kr. på at købe den helt perfekte gave til din kæreste, et nyt TV eller noget helt tredje, så behøver du faktisk ikke at betale hele beløbet på én gang.

I stedet kan du vælge af afbetale de 5.000 kr. Det kan du gøre flere steder, men ofte er det hos de større forhandlere, at der er mulighed for dette. Det er dog vigtigt, at du husker på, at hvis du har planer om at vælge afbetaling, så kommer du også til at betale for renter og gebyr.

Hvis du eksempelvis har 1.000 kr., du kan betale med det samme, så har du også mulighed for at lave din ordning således, at du blot kan betale de 1.000 kr. med det samme og dernæst får lov til at betale de næste 4.000 kr. samt de renter, der pålægges over de næste 12 måneder med et fast afdrag hver måned.

Det vil betyde, at du efter 12 måneder har betalt for hele det købte produkt, men at du dog også har betalt renter, som har gjort det samlede køb en kende dyrere for dig.

I sidste ende, så er det naturligvis op til den enkelte person at beslutte sig for, om de har lyst til at betale de renter, der bliver pålagt ved at afbetale et køb. Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at du altid har ret til at få et tilbud, inden du skal acceptere det.

På denne måde er du også sikret, at du har kendskab til alle de omkostninger, der vil blive pålagt, for at få lov til at betale dit køb af. Derfor kan du også vurdere, om det er noget, du har lyst til og har plads til i din økonomi.

Køb på afbetaling bliver mere populært

Der skal ikke være nogen tvivl om, at afbetaling er noget, der i løbet af de seneste par år er blevet mere og mere populært hos danskerne. Det er både noget, der gør sig gældende for privatpersoner, men bestemt også for virksomheder.

Det giver mere plads i økonomien og giver mulighed for at realisere nogle drømme, du ikke hidtil har haft mulighed for at realisere, fordi selve købsprisen er for høj til, at det er noget, du kan betale på én gang – og det er selvfølgelig her afbetaling er godt.

Hvis du selv står over for, at skulle foretage et køb, der er i den høje ende af prisskalaen, så kan du i stedet vælge at betale af på beløbet, så du dermed ikke skal betale det hele med det samme. Det er der mange, der foretrækker at gøre.

Hvis det også er noget, du har gjort dig overvejelser om, så er det naturligvis meget vigtigt, at du er klar over, at det er noget, der vil være med til at gøre dit køb en kende dyrere, eftersom det er meget normalt, at der pålægges både gebyrer og renter.

Derfor skal du også overveje meget nøje, om det er noget, du reelt set har lyst til at betale for. Er det ikke det, så er du dog nødsaget til at betale hele beløbet på én gang.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*