F1 lån – et lån til dig som ønsker lav rente

Skal du låne penge til en ny bolig, og vil du gerne sikre dig et boliglån med en fornuftig rentesats, så kan det helt afgjort være en god idé at få kigget lidt nærmere på F1 lån. Ved at lade dit valg falde på et F1-lån har som regel mulighed for at få dig den laveste rente, når du skal ud for at låne penge til køb af eksempelvis et nyt hus eller en lejlighed.

Når du lader dit valg falde på et F1 lån, vil renten blive tilpasset én gang om året. Det betyder med andre ord, at du kender din rente i et år frem, hvorefter den igen bliver tilpasset. Og det er netop dette, som er årsagen til, at man som regel har mulighed for at få en lav rente ved at vælge et F1-rentetilpasningslån.

Her er fordelene til at vælge et F1 lån

  • Afdragsfrihed – I op til 10 år har du mulighed for at fravælge at afdrage på dit lån. Dette gør, at den “husleje” (hvis man vil kalde den det), vil blive lavere, da du ikke behøves at afdrage på dit lån i de første 10 år. På den måde kan du have nogle meget lave månedlige udgifter de første 10 år – og denne luft i økonomien er noget, der for rigtig mange mennesker helt afgjort vil føles som en meget stor fordel.
  • Lav rente – Typisk vil du ved at vælge dig et F1-lån kunne få dig en lav rente. Et fastforrentet lån vil så godt som altid være højere.

Ulemperne ved at vælge et F1-lån

  • Udsving i renten – Vælger man et F1-lån kan der være udsving i din rente. Når renten bliver tilpasset en gang om året, kan den enten stige eller falde – og hvis renten stiger, så skal du betale mere i rente. Dette ville ikke være tilfældet, hvis du lader dit valg falde på et fastforrentet lån, hvor du f.eks. i de næste 20 eller 30 år ved lige præcis hvor høj eller lav din rente er.
  • Mulighed for kursgevinst – Når du skal ud for at have din gæld indfriet, vil du ved at vælge et fastforrentet lån frem for et F1-rentetilpasningslån have mulighed for at få en kursgevinst. Dette betyder f.eks, at hvis kursen er god, har du måske mulighed for med dit fastforrentede lån at indfri 100 kroners gæld for f.eks. 95 kroner. Denne mulighed har du ikke på samme vis, hvis du vælger dig et F1-lån.
  • Bidragssatsen kan nogle gange være relativ høj for et F1-lån.

Hvad skal der til for at få et F1-lån?

Ønsker du at få et F1-lån til køb af ny bolig, skal du først og fremmest i dialog med din bank og sikre dig, at du har mulighed for dette. Der er mange ting, der kan afhænge af, om du kan få et F1-lån – og om dette overhovedet er det, som vil passe bedst til det behov, du har.

Vil du gerne vide mere omkring dine muligheder for at få lige netop denne type af lån, så kan du med stor fordel tage et kig på en række af de forskellige danske bankers hjemmesider, så du har mulighed for at blive klogere på dine muligheder for at få et F1-lån.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*