Fotograf løn – hvad tjener en fotograf?

fotograf løn

Som fotograf arbejder man til daglig med at tage billeder – enten for virksomheder, privatpersoner eller institutioner.

Arbejdsopgaverne kan tit og ofte spænde bredt – og det samme kan lønniveauet for en fotograf.

Særligt indenfor fotograf-verdenen er det tit og ofte sådan, at dem, som lever af at fotografere, er selvstændige.

fotograf løn

Løn efter opgave

Tager man udgangspunkt i at en fotograf får løn alt efter hvilke opgaver (og hvor mange opgaver) de vælger at tage sig af, vil det naturligvis tit og ofte være timeforbruget, som er det væsentlige.

Timeløn

Hvis man skal se på arbejdet som fotograf med en timebaseret løn, er det ikke unormalt, at en fotograf sagtens kan svinge på en timeløn fra alt imellem 300 og 1.000 kroner pr. time som selvstændig alt efter erfaring og opgavetype. Tit og ofte vil det være sådan, at en erhvervsfotograf ofte har en højere timeløn, eftersom en stor del af de opgaver, som en fotograf beskæftiger sig med i erhvervsregi kan tillægges moms, hvorimod prisen for en fotografopgave for private tit og ofte er inklusive moms.

Med andre ord er der altså mange forskelligartede faktorer, som kan være med til at bestemme, hvad en fotograf får i løn.

Geografi

Som med rigtig mange andre fag kan der også indenfor sådan noget som fotografering være forskel på ens bopæl i forhold til, hvor meget man kan regne med at få i løn. Hvis man arbejder i en af de større byer som Århus eller København, kan de generelle timepriser for en fotograf sagtens være en del højere end i provinsen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*