Gode råd og tips til at spare penge

Selvom vi i Danmark har det godt rent økonomisk, er det aldrig dårligt at have lidt flere penge på lommen end ellers. Man siger, at man ikke kan købe lykke med penge, men det giver alligevel en vis frihed, som i mange tilfælde fører til et lettere liv.

Derfor giver vi dig i det der følger gode råd og tips til, hvordan du kan spare penge på dine forskellige aktiviteter.

spar penge

Ved boligkøb

At købe en bolig er for rigtig mange mennesker den største økonomiske beslutning i sit liv. Der er simpelthen så mange penge involveret ved et boligkøb, at det en lille procentvis stigning eller for den sags skyld fald, virkelig kan gøre en forskel.

Derfor er det en god ide at investere i en boligadvokat. Efter ejendomsmæglerloven blev indført i 2015, er det blevet endnu mere relevant med en boligadvokat. Lovgivningen siger nemlig, at mægler ikke længere står til ansvar overfor køber. Det betyder, at du som køber virkelig kan komme i en penibel situation, hvis du bliver fejlinformeret vedrørende et boligkøb.

Derudover hjælper en boligadvokat dig bare i hele det praktiske og juridiske vedrørende et boligkøb. Flere gange end ikke vil du spare penge ved at tilkoble en boligadvokat under dit boligkøb.

Spar penge ved at udvide dine kompetencer

Rigtig mange oplever at havne på et plateau efter at have været på arbejdsmarkedet et stykke tid. Det gælder især, hvis du har haft det samme arbejde i længere tid. Her falder du ind i en meget stringent og rutinepræget rytme, hvor du excellerer indenfor lige det, du laver, men ikke rigtigt udvikler dig, og din værdi for din arbejdsplads derfor heller ikke stiger.

Hvis du stiler efter, at din løn skal stige, vil det derfor være en rigtig god ide at udvikle dine kompetencer, så du kan tage flere forskelligartede arbejdsopgaver til dig. Hertil vil det være en god ide at vælge kompetencer indenfor ledelse, så du kan tage mere ansvar. Mere ansvar resulterer ofte i bedre lønning.

Det kan i praksis være, at du skal tage et kursus i ledelse, eller hvis du vil være endnu mere specifik et kursus i mødeledelse. Udover at udvide dine kompetencer, viser du også ledelsen på din arbejdsplads, at du er ambitiøs og klar til en udvidelse af din rolle i virksomheden.

Energirenovering

Selvom en energirenovering kræver, at du udbetaler et stort beløb til at starte med, vil en energirenovering virkelig spare dig penge på den lange bane.

Der er flere grunde til, at en energirenovering er en god økonomisk investering. Først og fremmest er der rigtig gode muligheder for at blive finansieret, når du energirenoverer. Det gælder både i forhold til tilskud og håndværkerfradrag.

Derudover bevirker en energirenovering og en dertilhørende bedre isolering til, at du har et meget lavere energiforbrug. Hvis du er omfattende og konsekvens i din energirenovering, er der virkelig mange penge at spare her.

Slutteligt betyder en energirenovering ofte, at din bolig salgsværdi bliver betydeligt øget. Det kan sagtens forekomme, at det du smider efter energirenovering er det samme beløb og måske endda lavere, end det boligens værdi stiger. Der har været tilfælde, hvor en boligs salgspris er steget med mere end 500.000 kroner efter en omfattende energirenovering. Det må man sige, er en god investering.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*