Gode råd til dig som skal købe bil

Hvis du er en af de mange danskere, der står overfor at skulle ud for at have gjort dig et køb af en ny bil, og du vil sikre dig, at du ender ud med at få gjort dig et godt køb, som kan hjælper dig til at sikre, at du ikke har for høje omkostninger som bilist, så skal der slet ikke herske nogen tvivl om, at du bør sørge for at vælge din bil med omhu.

Der findes mange forskellige typer af biler, du som forbruger kan vælge at gå ud for at købe dig til. Dog kan der være stor forskel på de mange forskellige modeller, der er at finde på markedet. Dette gælder både i forhold til bilernes pris – men det gør sig helt afgjort også gældende i forhold til en række af de løbende omkostninger, der kan være forbundet med det at gå ud for at købe sig en bil.

Nogle af de ting, som blandt andet kan være en god idé at sørge for at tænke over, når du står og skal have fundet dig en ny bil er blandt andet følgende ting:

  • Hvad koster bilen?
  • Hvor højt eller lavt et brændstofforbrug er der på bilen?
  • Kører den på benzin eller diesel?
  • Er reparationerne dyre? (Der kan være stor forskel på prisen på reservedele)
  • Hvor meget koster det at forsikre bilen?
  • Køber du den ny eller brugt?
  • Bilens værditab

Bilens pris

Hvis du skal ud for at finde dig en bil, er det selvfølgelig væsentligt, at du som forbruger tænker over, hvad prisen er på bilen. Selvfølgelig er det sådan, at en bil, som er ny, vil være dyrere for dig som forbruger at købe, end hvis du valgte at gå ud for at købe dig til en bil brugt. Økonomisk set kan det tit og ofte godt være en meget stor forskel at sørge for at få rettet dit blik mod en bil, som du kan finde på nettet brugt, da du ved at gøre dig et køb af en bil brugt i langt de fleste tilfælde godt kan regne med, at du vil ende ud med at sikre, at du får dig en ganske fornuftig pris.

Bilens forbrug af brændstof

En af de helt store udgiftsposter for dig som bilist er naturligvis brændstofforbruget. Hvis du kører mange kilometer i din bil, så er det i særlig høj grad en rigtig god idé, at du sørger for at se dig om efter en bil, som har et lavt brændstofforbrug, så du derved kan sikre dig, at du har færrest mulig omkostninger løbende hver måned til brændstof.

Benzin eller diesel?

Foruden at det selvfølgelig er vigtigt at overveje dit løbende brændstofforbrug, så er det desuden også helt essentielt, at du sørger for at gøre dig nogle tanker om, hvorvidt det vil være det bedste for dig at erhverve dig en bil, som kører på benzin eller diesel. En god tommelfingerregel i den forbindelse er, at hvis du kører rigtig mange kilometer hver dag, og du desuden kører forholdsvis langt hver gang, du sætter dig ud og tænder bilen, er det værd at overveje en diesel-bil.

Årsagen til at en bil, som kører på diesel, godt kan være en stor fordel at købe, hvis du til daglig kører langt, er, at diesel-biler som regel kan køre en del længere på literen, end de fleste benzin-biler kan. Derfor er det helt klart en væsentlig faktor at have i mente. Desuden er det også sådan, at diesel er billigere pr. liter end benzin. Ser man på dette i det lidt længere perspektiv, kan der alene her godt være en stor besparelse at hente!

Reparationer – går bilen i stykker?

Et argument for måske ikke bare at købe det absolut billigste der er at finde på markedet, er, at hvis man køber “en gammel spand”, er der som regel højere risiko for, at bilen går i stykker. I den forbindelse kommer man selvfølgelig ikke udenom, at det er værd at sørge for at medregne de reparationsomkostninger, der kan være forbundet hermed. Derfor er dette selvfølgelig også en faktor, som man skal have i mente. Omvendt: Hvis du blot har et ønske om at få fat på virkelig billig bil, der bare skal kunne fragte dig fra A til B, kan man argumentere for, at reservedelene til en bil, som er billig, tit og ofte heller ikke vil være så dyre.

Forsikring af bilen – en væsentlig udgiftspost

Der er helt klart en hel del forskellige faktorer, som godt kan være en god idé at sørge for at tænke på, når du står overfor at skulle have forsikret din bil. Forsikringen af en bil er nemlig noget, der godt kan være en ganske væsentligt post. I hvert fald hvis du har en relativ dyr bil. Når vi taler om forsikring, er der altid en god tommelfingerregel at huske på, at hvis du går ud for at købe dig til en bil som ung, så skal du som udgangspunkt også regne med, at du vil skulle betale mere for at få din bil forsikret, end hvis du i stedet for valgte at gå ud for at købe dig til en bil, mens du er lidt oppe i årene. For et forsikringsselskab er det selvfølgelig sådan, at pris og risiko for forsikringsselskabet er det mest afgørende for hvor høj eller lav en pris, du skal betale for din forsikring. Og som ung, hvor man ikke har den helt store erfaring i at køre bil, er det helt naturligt, at prisen på en forsikring er højere.

Ansvar og/eller kasko?

Desuden er det helt klart også en god idé at sørge for at få tænkt på, om du som bilist godt kunne tænke dig både at få en ansvars- og kaskoforsikring, eller du derimod nærmere vil foretrække blot at tegne den lovpligtige ansvarsforsikring. Hvis man som bilist beslutter sig for blot at tegne sig en ansvarsforsikring til sin bil, så er der bestemt ikke nogen tvivl om, at kan man vil kunne regne med at få sig en pris, som er en hel del bedre end den pris, man som udgangpunkt bør forvente at skulle betale, hvis man både vælger at tegne sig en forsikring med ansvar og kasko.

Med andre ord kan man kort og godt sige, at det i bund og grund er et spørgsmål om, hvorvidt man ønsker sig den ekstra risiko, der godt kan være forbundet med blot at tegne sig til en ansvarsforsikring, eftersom denne forsikring ikke dækker de skader, der måtte blive forvoldt på din egen bil. Derimod dækker ansvarsforsikringen af din bil til gengæld de skader, du som bilist evt. måtte komme til at lave på andre bilister eller deres egendele.

Køb af bil – ny eller brugt?

Det er helt afgjort en rigtig god idé, at man sørger for at tænke på, om man som forbruger bedst kunne tænke sig at få gjort sig et køb af sin bil ny eller brugt. Hvis du går ud for at købe dig til en bil brugt, vil den som regel ikke have samme hurtige værditab, som hvis du valgte at købe dig til en ny. Derfor er dette helt klart et væsentligt argument for at overveje at købe dig til en bil brugt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*