Gode råd til nye selvstændige

Hvert år hopper mange nye håbefulde selvstændige ud i det svære liv som erhvervsdrivende. Alle kommer med samme formål om at tjene penge sammen med maksimal frihed, men for mange ender drømmen i kaos, og de fleste lukker allerede efter første år. Hvis du følger disse råd, er det langt mere sandsynligt, at du bliver en succes som selvstændig.

Forsikring mod dårlige tider

Det kan måske virke underligt, at du skal starte med at bruge penge som selvstændig. Problemet er, at mange åbner en virksomhed, og har stor succes i starten, hvorefter de må lukke efter et par dårlige måneder. Faktisk kan man forsikre sig mod den slags, så du kan betale regningerne i dårlige tider. Derfor kan det være en god idé at tilknytte en forsikring fra dag et.

Desuden kan du også spare mange penge, hvis du samler dine forsikringer i samme forsikringsselskab, så det er også værd at undersøge, når du bliver selvstændig.

Få styr på regnskabet

Det er også vigtigt, at du har styr på dit regnskab, da du ellers kan ende med en uheldig regning, når du skal betale moms eller skat, når året er omme. Alt for mange selvstændige ender med at lukke, fordi de ikke har styr på deres regnskab. I dag findes der en række lette softwareløsninger, som du kan benytte. F.eks. Dinero.

Med et regnskabsprogram er det også let at opgive både skat og moms hvert eneste år. Det hele kan du klare på en enkelt time, fremfor hvis du skal til at lave regnskab for flere måneder. Derfor er det så vigtigt, at du har styr på det med det samme.

Tænk som en virksomhed

Mange nye selvstændige behandler deres virksomhed som om, at de er lønmodtagere. Det betyder, at de har en svingende løn, hvor de den ene måned tjener 20.000 kr., hvorefter de tjener 40.000 kr. og helt ned til nul igen. Du skal undgå disse rutsjebaneture, og i stedet så skal du se dig selv som en ansat i din egen virksomhed.

Det betyder, at dit firma skal have overskud, og du udbetaler dig selv en løn. På den måde bliver det lettere for dig selv at få styr på både dit privatliv og din virksomhed. Formålet med en virksomhed er, at den tjener overskud, så den også har penge til dårlige tider og til at udvide. Derfor anbefaler vi ikke, at du hiver for mange penge ud til dig selv i løn.

I slutningen af året kan du altid give dig selv en stor bonus, hvis du har haft et godt år. Alternativ kan du lave din virksomhed om til et ApS, hvis du har haft et virkelig godt år. På den måde vil din virksomhed hurtigt ende som en rigtig virksomhed, hvor du er direktør.

Desuden er det en god idé at låne penge i gode tider, så du har dem til dårlige tider. Med disse råd vil du få langt større sandsynlighed for at blive en succesfuld selvstændig.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*