Kan du spare penge med et samlelån?

Hvis du har gæld flere steder, så har tanken måske strejfet dig at samle alle dine lån i et såkaldt samlelån. Det kan nemlig vise sig at være en meget fornuftig måde, at forenkle din gæld på, hvor du står med en mere overskuelig gæld med det hele samlet et sted. Du bør dog være omhyggelig i din research, da du nødig skulle stå tilbage med en forværring af din samlede økonomi fordi du vælger det forkerte samlelån.

Bevar overblikket til en lavere rente

Det kan være både uforholdsmæssigt dyrt hvis din gæld er spredt ud på mange forskellige lån. Hvis du for eksempel har lånt penge til at købe en bil eller har købt møbler og andre dyre forbrugsgoder på afbetaling eller kreditkort, betaler du nærmest altid flere penge i renter. Dette skyldes hovedsageligt, at de mange kreditorer hver især repræsenterer én gæld med én rentesats, som langsomt men sikkert vil gøre en tilbagebetaling mere vanskelig end den behøver. Mange bække små, gør i dette tilfælde en stor å.

Med et samlelån kan du samle alle eller flere af dine lån det samme sted hos blot én låneudbyder. Dette vil gøre din gæld langt mere overskuelig, og giver mening økonomisk set. Fordelen ved denne låntype er først og fremmest, at du har mulighed for at afbetale alle dine lån til et enkelt låns rente. Dette er såmænd også hovedårsagen til at mange vælger netop denne løsning. Det vil nemlig kunne spare dig for mange unødige renteomkostninger. Ved et samlelån er der altså tale om en omlægning af din gæld, hvor gælden forbliver det samme, men til langt mere favorable renteudgifter på længere sigt.

Et samlelån er derfor en god løsning af to grunde; fordi du netop sparer penge på de årlige renter, og fordi du samtidigt får et langt bedre overblik over din gæld med mindre stress som følge. Slut er dagene med klatgæld; ved et samlelån skal du kun forholde dig til ét sæt vilkår og ét lån.

Gode råd inden du accepterer et samlelån

Hvis du går og leger med ideen om at samle din klatgæld ét sted, bør du først og fremmest lave dit fodarbejde, og ikke bare vælge den første og bedste låneudbyder. Det er slet ikke usandsynligt, at en ukritisk holdning til at låne penge netop er årsagen til, at du befinder dig i en situation med mange lån. Undersøg derfor markedet grundigt, inden du beslutter dig. Du kan læse mere her, og få et godt overblik hvilke muligheder du rent faktisk har som låntager.

En god ide er at sende flere låneansøgninger afsted til adskillige låneudbydere afsted for derved at få et realistisk sammenligningsgrundlag. Du kan så på det grundlag vælge den løsning, som du anser som værende mest fornuftig i forhold til netop din økonomiske situation, og husk, du er på ingen måde forpligtet til at acceptere alle ansøgninger.

Når du så sammenligner de forskellige lånetilbud for at samle din gæld, skal du først og fremmest holde øje med det enkelte låns reelle omkostninger, og det vil sige de årlige omkostninger i procent. Dette vil give dig et præcist indtryk af hvilke omkostninger, der er ved lånet. Desuden bør du også være opmærksom på lånets øvrige vilkår, herunder lånets fleksibilitet. Hold især øje med hvor lang løbetiden er, og om låneudbyderen er fleksibel i forhold til afbetaling? Held og lykke med at komme din gæld til livs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*