Lån i friværdi

Ønsker du et lån i friværdi? Hvis du ejer et hus eller en lejlighed, har du mulighed for at få dig et lån i din friværdi. Sådan fungerer det i praksis:

  • Hvis du eksempelvis har en bolig, som har en værdi på 2.000.000 kroner, men du f.eks. kun skylder 1.600.000 for din bolig, vil du have mulighed for at få et lån i din friværdi på 400.000 kroner, da dette beløb er forskellen på det, som du skylder på din bolig, og det du har i gæld.
  • Såfremt at du godt kunne tænke dig at få et lån i friværdi, skal du have foretaget en vurdering af din bolig. Årsagen til dette er, at når du skal ud for at få dig et lån i din friværdi, skal banken vide, hvor meget din bolig er værd nu i forhold til dengang, hvor du har købt din bolig.

lån i friværdi

Hvad kan man bruge pengene til?

Når man går ud for at tage sig et lån i friværdien i sin bolig, er der den fordel, at du frit selv kan bestemme, hvad du godt kunne tænke dig at bruge pengene til. Uanset om du har planer om at bruge pengene på renovering, eller du eksempelvis går rundt med planer om at gøre dig et køb af en ny bil, vil der være rig mulighed for, at lige netop dette sagtens vil kunne lade sig gøre.

Hvad er fordelene ved at få sig et lån i friværdi?

Der er slet ingen tvivl om, at det kan få sig et lån i sin friværdi bestemt kan vise sig at være en særdeles god idé. Årsagen hertil er, at når du beslutter sig for at gå ud for at få dig et lån i din friværdi, vil du have mulighed for at kunne få sig et lån til en rentesats, der ligger på et særdeles attraktivt niveau i forhold til rigtig mange andre typer. I forbindelse med at man som forbruger beslutter sig for at få sig et lån i sin friværdi vil det nemlig være sådan, at du har mulighed for at kunne få dig en særdeles fornuftig rente – og det er også derfor, at lige netop denne mulighed er særdeles fornuftig ud fra et økonomisk perspektiv.

Kunne du f.eks. godt tænke dig at komme ud for at få gjort dig et køb af en ny bil, og du godt kunne tænke dig at gøre lige netop dette på en måde, som er økonomisk fordelagtig, så er der slet ingen tvivl om, at en særdeles god løsning i høj grad må siges at være at få taget sig et lån i sin friværdi. Herved får du nemlig dit lån i kreditforeningen- og det er til en rentesats, der er markant lavere end den, som du vil kunne finde, hvis du i stedet for blot valgte at få dig et normalt lån i din bank. Derfor er dette i høj grad noget, der kan være værd at overveje for dig, som gerne vil have fundet et godt sted at låne penge til en rente, som er på et fornuftigt niveau.