Sådan sparer du penge i hverdagen

Det er langt de fleste mennesker, som kunne bruge flere penge i hverdagen. I Danmark har vi det heldigvis ret godt, og vi er aldrig helt dårligt stillet. Vi har førhen på siden skrevet gode råd og tips til at spare penge. Dog krævende disse tips en relativ stor startkapital, som der for eksempel er ved at købe et hus. I denne artikel kan du derimod finde gode råd til, hvordan du nemt (og gratis) kan spare flere penge i hverdagen.

 

Sammenlign og spar penge

Der kan være mange penge at spare, hvis man tager sig tiden til at sammenligne de ydelser man får. Med ydelser menes der for eksempel forsikringer. Alle bør have forsikringer, så man er godt dækket ind, hvis uheldet er ude. Der er mange penge at spare, hvis man sammenligner de forskellige forsikringsselskabers priser. Dog skal man være opmærksom på at tjekke op på, om de stadig tilbyder den samme dækning. Der kan desuden være penge at spare, hvis ens studie, fagforening eller arbejde tilbyder forsikringer med fordelagtige priser.

Man kan ligeledes spare penge ved at sammenligne de forskellige internetudbydere. Her skal man også være opmærksom på, at selvom der er en billigere pris, så er det ikke sikkert, at det er samme internet hastighed og andre specifikationer.

 

Planlæg detaljeret

En anden måde hvorpå du nemt kan spare penge i hverdagen er ved at udarbejde madplaner. En madplan indeholder en oversigt over, hvad man skal spise i løbet af ugen. En af fordelene ved dette er, at man kan nøjes med at handle en enkelt eller to gange på ugen. På den måde kommer man ikke til at lave impulskøb, og man kan derfor spare penge. Det er altså vigtigt, at man laver en detaljeret indløbsliste og følger den meget slavisk. For at spare yderligere, så kan man læse de forskellige dagligvarebutikkers tilbudsaviser. Når man så skal handle, skal man selvfølgelig vælge den butik, som har de ting man skal bruge, på tilbud.

 

Dobbelttjek alle ind- og udbetalinger

Desværre er det sådan, at vi alle skal betale en masser regninger og skat. Dog sker der ofte fejl ved disse udregninger. Derfor kan det være en god idé at for eksempel udregne sin egen årsopgørelse, og derefter klage over SKATs afgørelser, hvis de altså er regnet forkert.

Derudover er det heller ikke altid, at man får den løn, som med reelt skal have. Faktisk er det hver fjerde danske lønmodtager, som har opdaget en fejl på deres lønseddel. Det er virksomhedens ansvar, at man får den rigtige løn, men det kan være en god idé at tjekke op på om man får den korrekte løn. Det samme gælder pensionsindbetalinger og løn under sygdom, som ofte er de typiske fejl, som virksomheden begår. Sørg derfor at tjekke din lønseddel på e-boks hver eneste måned, så du er sikker på, at du ikke bliver fejllønnet af din virksomhed. Hvis man har problemer med at læse og udregne sin egen lønseddel, kan man for eksempel få hjælp af sit fagforbund. Der kan være mange penge at spare.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*