Tjen penge på aktier

Det kan lade sig gøre at tjene rigtig mange penge på aktier, hvis man er dygtig til at vide, hvornår man skal købe og hvornår man skal sælge. Aktiehandel er i bund og grund blot et spørgsmål om købmandskab, og om at købe billigt og sælge dyrt. Der er derfor intet hokuspokus i aktiehandel, og hvis du gerne vil sikre, at du rent faktisk kommer til at tjene penge på aktiehandel, er det vigtigt, at du sørger for at have en god og langsigtet strategi. Når det er sagt, så er det faktisk superlet at komme i gang, og du behøver ikke at have særlig mange penge op ad lommen for at komme godt i gang med det at handle aktier.

Vi vil her guide dig igennem, hvordan du kommer i gang med at tjene penge på aktier. Du skal blot følge nedenstående punkter, hvorefter du er i gang!

aktier

  1. Find de rigtige aktier

En simpel måde at finde de rigtige aktier på er ved at kigge på de forskellige danske bankers aktieanbefalinger. Hvis du vælger at gøre dette, har du mulighed for at få et godt overblik over hvilke forskellige aktier, som de danske banker anbefaler netop nu. Eksempelvis har Jyske Bank en lang række forskellige aktieanbefalinger, og hvis du blot sørger for at følge disse anbefalinger og vælge dem, som ikke udgør en særlig høj risiko, så har du et godt udgangspunkt.

Når du skal vurdere, om du skal købe aktier eller ej, skal du overveje disse ting:

  • Hvad er risikoen?
  • Hvor meget forventer jeg, at aktien stiger?
  • Hvor meget tør jeg købe for?
  • Hvornår vil jeg sælge?

Risiko

Når du går ind på en af de danske bankers hjemmesider for at kigge på aktieanbefalinger, så vil der som oftest stå, hvilken risikomærkning den pågældende aktie har. Dette er en indikator for, hvor risikabelt det potentielt kan være at købe aktien. En klar anbefaling vil være at tage de aktier, hvor der generelt er en lav risiko. Det kan godt være, at man ved at vælge højrisikoaktier har mulighed for at få et ekstremt højt afkast, men man risikerer samtidig også at tabe det hele på jorden. Derfor vil det helt klart på det kraftigste kunne anbefales, at du blot sørger for at rette blikket imod nogle af de aktier, hvor der er mulighed for at få et fornuftigt afkast, og hvor risikoen samtidig er minimal. Det giver i det lange løb det bedste resultat.

tjen penge på aktier

  1. Hvornår skal man sælge aktier?

Når du har købt aktier, har du naturligvis gjort dette, fordi du på et senere tidspunkt gerne vil sælge dem – og selvfølgelig med en profit. En god tommelfingerregel i forbindelse med, at man skal sælge sine aktier er, at man inden køb sørger for at lægge en fast strategi for, hvornår man vil af med aktien. Har du eksempelvis købt en aktie i kurs 100, og du ved køb er fast besluttet på, at du vil holde den i din portefølje indtil den er kommet i kurs 130, skal du sørge for at holde dig fast på netop denne strategi. Det er vigtigt, at du ikke skifter strategi undervejs, da dette er en af de største begynderfejl, som rigtig mange begår. Da du købte aktien, havde du et udgangspunkt samt en grund til at satse dine penge på aktien, og i den forbindelse har du sat dig et mål, som du mener, er realistisk. Dette mål skal du holde fast i og ikke pludselig ændre dine planer. Det er ofte det, som mange begår en fejl ved, og det kan både resultere i dårligere afkast og/eller større tab. Sørg derfor for at fastlægge en strategi og holde dig til den.

  1. Hvor mange penge kræver aktiehandel?

Generelt set er der som udgangspunkt ikke et minimumsbeløb, man skal købe for, for at man kan komme til at handle aktier. I princippet vil du kunne købe for 500 eller 1000 kroner, men det er dog vigtigt at huske, at der både i forbindelse med køb og salg af aktier skal betales en ganske lille promille af det beløb, som du køber for.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*